LSAT

lsat-course-μάθημαTo Law School Admission Test (LSAT) είναι ένα τυποποημένο τέστ που διαρκεί 4 ώρες, και διατίθεται 4 φορές τον χρόνο σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως. Το LSAT δενεργείται από την Law School Admission Council (LSAC) και χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει  τους μελλοντικούς υποψηφίους νομικών σχολών σε reading comprehension, logical, και verbal reasoning proficiencies . Το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας εισαγωγής σε νομικές σχολές στην Αμερική, τον Καναδά (μόνο κοινά προγράμματα νομικής), το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία και έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων σε άλλες χώρες.Ημερομηνίες Μαθημάτων

Διαθέσιμο κατόπιν ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.


Διδασκαλία

 • Ιδιαίτερα μαθήματα με εξατομικευμένο πρόγραμμα, πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή
 • Ειδικές ασκήσεις για την αναγνώριση άδηλων συμπερασμάτων, επιχειρημάτων, και κεντρικών ιδεών
 • Κατασκευασμένες ασκήσεις που βοηθούν στην επιτάχυνση της ανάγνωσης και στην αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου
 • Ξεχωριστή διδασκαλία για την ενότητα Logic Games
  • Λεπτομερής ταξινόμηση των τεχνικών προετοιμασίας
  • Καθιέρωση δευτερευούσης λογικής υπόθεσης
  • Γραφική απεικόνιση για γρηγορότερη επίλυση της άσκησηςGraphical mapping for faster problem solving
 • Τεχνικές υψηλού επιπέδου για την συγγραφή της έκθεσης:
  • Δομή και Επιχειρήματα
  • Αποτελεσματικά επιχειρήματα για αρχή και τέλος της έκθεσης
  • Υποστήριξη της άποψης με μέθοδο αντιπαράθεσης (debate)
 • Μεγάλη γκάμα τεστ εξάσκησης με χρόνο, βασισμένα στα επίσημα θέματα προηγούμενων ετών της LSAC

Κλείσε Ημερομηνία

Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο τεστ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της LSAC :

ΕΔΩ


Δομή του Τεστ

SectionTimeFormat
Logical Reasoning I35 min24-26 questions
Logical Reasoning II35 min24-26 questions
Logic Games 35 min22-24 questions
Reading Comprehension35 min26-28 questions
Experimental Section35 min22-28 questions
Writing Sample35 min1 essay
 • H ενότητα Logical Reasoning εξετάζει την δυνατότητα του υποψηφίου να αναλύει και να αξιολογέι επιχειρήματα. Χρειάζεται κανείς να απομονώσει και να ταυτοποιήσει τα διάφορα δομικά στοιχεία ενός δεδομένου επιχειρήματος.
 • Η ενότητα Logic Games εξετάζει την δυνατότηα του υποψηφίου να κατανοήσει την δομή σχέσεων και να συμπεράνει μέσω αυτών. Θα χρειαστεί να κάνετε αναγωγές από σύνολα προτάσεων, κανόνων, ή συνθηκών που περιγράφουν σχέσεις μεταξύ οντοτήτων όπως πρόσωπα, μέρη, πράγματα, ή γεγονότα. Προσομοιώνεται έτσι η ανάλυση σχέσεων που θα κάνουν οι μελλοντικοί φοιτητές, με σκοπό την επίλυση των νομικών ερωτημάτων.
 • Η ενότητα Reading Comprehension εξετάζει την δυνατότητα του υποψηφίου να κατανοεί το περιεχόμενο των κειμένων του πανεπιστημίου και να διαπιστώσει την δομή, τον σκοπό, και την λογική που διαφαίνεται σε αυτά. Η επιλογής των εξεταζόμενων θεμάτων γίνεται συνήθως από τις κοινωνικές, ανθρωπιστικές, φυσικές επιστήμες, και νομικές επιστήμες.
 • Η έκθεση του LSAT δείχνει στα πανεπιστήμια το πόσο καλά μπορείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της θέσης σου. Βρίσκεται στο τέλος της εξέτασης, και για αυτό συνήθως αποτελεί φυσική και νοητική πρόκληση για τον υποψήφιο.
  • Η συγκεκριμένη ενότητα δεν βαθμολογείται αλλά αποστέλλεται στα πανεπιστήμια μαζί με την βαθμολογία σου στο LSAT. Ένω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κριτήριο επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων με σχετικά τα ίδια προσόντα , συνήθως είναι ένα βασικό μέτρο σύγκρισης για την επαλήθευση των όσων αναφέρεις στο personal statement.

Συχνές ερωτήσεις πέρι του LSAT

Τι είναι το LSAT;

Το LSAT είναι ένα τυποποιημένο τεστ διάρκειας 4 ωρών, που διενεργείται τέσσερις φορές τον χρόνο, σε εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας εισαγωγής σε νομικές σχολές στην Αμερική, τον Καναδά (μόνο κοινά προγράμματα νομικής), το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία και έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων σε άλλες χώρες. Οι νομικές σχολές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το LSAT σαν πρότυπο αξιολόγησης της ικανότητας των υποψηφίων τόσο στην κατανόηση κειμένων, όσο και τον προφορικό λόγο. Έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί τις δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την επιτυχία σε μία νομική σχολή: ανάγνωση και κατανόηση σύνθετων κειμένων με ακρίβεια , οργάνωση και διαχείριση των πληροφοριών, και την ικανότητα να βγάζει συμπεράσματα από αυτές, την κριτική σκέψη, και την ανάλυση και αξιολόγηση της ευστάθειας των επιχειρημάτων των άλλων.

Ποια είναι η δομή του τεστ;

Το τεστ αποτελείται από 5 ενότητες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, διάρκειας 35 λεπτών το καθένα. Οι τέσσερις από τις πέντε ενότητες είναι αυτές που διαμορφώνουν το τελικό βαθμό. Αυτές οι ενότητες συμπεριλαμβάνουν μία ενότητα κατανόησης κειμένου (reading comprehension), μία ενότητα αναλυτικού συλλογισμού (analytical reasoning), και δύο ενότητες λογικού συλλογισμού (logical reasoning). H ενότητα που δεν βαθμολογείται, συχνά αναφέρεται σαν μεταβλητή ενότητα, και συνήθως χρησιμοποιείται για να ελέγξει καινούριες ερωτήσεις του τεστ ή νέους τρόπους εξέτασης. Η τοποθέτηση αυτής της ενότητας στο LSAT ποικίλει.

Πώς βαθμολογούμαι;

Η βαθμολογική κλίμακα στο LSAT κυμαίνεται από το 120 έως το 180. Αυτή η βαθμολογία αφορά στις ενότητες του Reading Comprehension, Analytical Reasoning, & Logical Reasoning. Επίσης, υπάρχει ένα 35-λεπτο έκθεσης στο τέλος του τεστ, το οποίο δεν βαθμολογείται από την LSAC, αλλά αποστέλλονται αντίγραφα σε όλες τις νομικές σχολές που κάνεις αίτηση.

Πόσο είναι τα εξέταστρα;

LSAT Scheduling Fee: US$170.00

Μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία εξέτασης;

Ναι. Ο ευκολότερος τρόπος να αλλάξεις την ημερομηνία εξέτασης είναι μέσω του LSAC.org account. Ειδάλλως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Φόρμα Αλλαγής Ημερομηνίας (Test Date Change) ή μια γραπτή υπογεγραμμένη αίτηση που να φέρει ημερομηνία. Απαιτείται πρόσθετη πληρωμή $85. Εδώ βρίσκεται η φόρμα Test Date Change form (PDF). Πρόσεξε, το αίτημα σου πρέπει να έχει παραληφθεί πριν τη λήξη προθεσμίας που μπορείς να τη βρεις εδώ: LSAT Dates and Deadlines.

Πόσο καιρό μετά την εξέταση θα λάβω τα αποτελέσματα;

ΟΙ εξεταζόμενοι στο LSAT που διαθέτουν LSAC.org account, θα λάβουν αυτόματα την βαθμολογία τους με e-mail, περίπου 3 εβδομάδες μετά την εξέταση. Αυτός είναι και ο γρηγορότερος τρόπος να λάβεις την βαθμολογία σου, χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Η καταχωρημένη διεύθυνση στον λογαριασμό LSAC.org πρέπει να είναι έγκυρη για να λάβεις τα αποτελέσματα.Η LSAC θα αποστείλει τα αποτελέσματα με ταχυδρομείο περίπου 4 εβδομάδες μετά την εξέταση για όσους δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Ποια ενότητα του τεστ είναι η δυσκολότερη;

H δυσκολότερη ενότητα μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε άτομο.

Πολλοί υποψήφιοι θεωρούν την ενότητα του Analytical Reasoning (Logic Games) ως την πιο δύσκολη, όχι αδίκως. Μολαταύτα, είναι πιο εύκολο να βελτιωθεί κανείς σε αυτά, καθώς διαθέτουν τους λιγότερους τύπους ερωτήσεων. Με την δημιουργία ενός καλού διαγράμματος για κάθε παιχνίδι και με σωστά συμπεράσματα, έχεις προσθέσει σίγουρα 5-7 σώστες ερωτήσεις στο σύνολο.


Στην ενότητα Reading Comprehension είναι πιο δύσκολο να σημειώσει κάποιος βελτίωση, καθόσον εξετάζεται τόσο η λεξιλογική ικανότητα του υποψηφίου, όσο και η εννοιολογική του αντίληψη.


Η ενότητα Logical Reasoning περιέχει τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών τύπων ερωτήσεων και απαιτεί ταχύτατη και ακριβή ανάλυση του κειμένου, ως προς το βασικό επιχείρημα που είναι υπό ερώτηση.

Στο σύνολό του, το LSAT είναι μία απαιτητικότατη εξέταση η οποία θα δοκιμάσει τις γνώσεις, την αντίληψη, τη ταχύτητα σκέψης, καθώς και την αντοχή του υποψηφίου.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να εξεταστώ στο LSAT;

Πρέπει να εξεταστείς στο LSAT το συντομότερο δυνατόν πριν την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις νομικές σχολές. Τα τελευταία χρόνια, πολλές νομικές σχολές ζητούν από τους υποψηφίους να έχουν δώσει το τεστ το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο για εισαγωγή στο επόμενο χειμερινό εξάμηνο. Εάν αφού λάβεις την βαθμολογία σου, νομίζεις ότι θέλεις να επαναλάβεις την εξέταση, πρέπει να έχεις δώσει LSAT για πρώτη φορά είτε τον Ιούνιο, είτε τον Οκτώβριο. Αυτό θα σου δώσει τον χρόνο να δεις την βαθμολογία σου στον λογαριασμό LSAC.org και να κάνεις αίτηση ξανά τον Δεκέμβριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν μεταφέρει το deadline των αιτήσεών τους νωρίτερα, επομένως ο υποψήφιο πρέπει να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πριν τον Αύγουστο.

Που βρίσκεται το εξεταστικό κέντρο;

Το LSAT διενεργείται σε πολλές τοποθεσίες ανά τον κόσμο, όχι όμως στην Ελλάδα!! Υπάρχουν Εξεταστικά Κέντρα σε πανεπιστήμια, νομικές σχολές, στρατιωτικές βάσεις, πρεσβείες, και εκπαιδευτικά κέντρα. Το LSAT δεν διενεργείται σε όλα τα εξεταστικά κέντρα όλες τις ημερομηνίες, και υπάρχει μικρός αριθμός διαθεσιμότητας για κάθε πάροχο. Κάθε υποψήφιος που έχει κάνει αίτηση διαθέτει πρόσβαση στα εξεταστικά κέντρα, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος, ή εθνικότητας. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως ένα εξεταστικό κέντρο ή βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χλμ. από ένα εξεταστικό κέντρο, υπάρχει η δυνατότητα αιτήματος δημιουργίας εξεταστικού κέντρου από την LSAC εδώ:nonpublished test center.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου στην Ελλάδα, το οποίο είναι για μία μοναδική χρήση, η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν την εξέταση και φέρει ειδικό, σημαντικό κόστος.


Πόσο σημαντικό είναι να προετοιμάζομαι με γνήσιο υλικό και όχι με “φτιαχτές ερωτήσεις”;

Οι πραγματικές ερωτήσεις του LSAT έχουν γραφτεί από ανθρώπους που διαθέτουν υπόβαθρο στην Φιλοσοφία. Συνεπώς, οι ερωτήσεις είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που είναι δύσκολο να αντιστοιχήσουν με κάποιες άλλες.Οι πραγματικές ερωτήσεις, υποβάλλονται σε εντατικό έλεγχο πριν καν τις δει ο υποψήφιος. Έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σαν μέρος της ενότητας experimental, πρωτού μπουν σαν βαθμολογήσιμες. Συνήθως, είναι υψηλότερου επιπέδου από αυτές που θα συναντήσετε σε ένα κοινό βιβλίο προετοιμασίας του εμπορίου.

Πρέπει να μαντέψω απαντήσεις στο LSAT;

Απολύτως, δεν υπάρχει ποινή για λάθος απαντήσεις. Για παράδειγμα, εάν απομένει ελάχιστος χρονος για 4 αναπάντητες ερωτήσεις σε μία ενότητα, καλό θα ήταν να μαντέψεις τις απαντήσεις τους από το να τις αφήσεις αναπάντητες.


Όλες οι ερωτήσεις μετρούν το ίδιο, για αυτό απάντησε πρώτα τις εύκολες. Οι ευκολότερες ερωτήσεις είναι συνήθως στην αρχή της κάθε ενότητας, και οι δυσκολότερες στο τέλος. Εξαίρεση απότελει η ενότητα της κριτικής σκέψης, όπου οι ερωτήσεις ιεραρχούνται με βάση τη λογική και την οργάνωση του κειμένου.

Είναι καλό να κάνεις στοχευμένες μαντεψιές, και έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις την σωστή απάντηση αν πρώτα έχεις αποκλείσει μία ή περισσότερες από τις απαντήσεις (στην πολλαπλή επιλογή).

Στο LSAT είναι απολύτως θεμιτό να αφήσεις ερωτήσεις αναπάντητες, ή ακόμα και να μην ασχοληθείς καθόλου μαζί τους, με βάση τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις. Δεν αφαιρούνται επιπλέον βαθμοί ποινής για αναπάντητες ερωτήσεις. Παρέλειψε ερωτήσεις που δεν μπορείς να απαντήσεις. Δεν αφαιρούνται πόντοι για τις κενές απαντήσεις.


Τι βαθμολογία χρειάζομαι για να είμαι ανταγωνιστικός σαν υποψήφιος για νομική σχολή;

Παρόλο που μία υψηλή βαθμολογία στο LSAT δεν μπορεί να εγγυηθεί την εισαγωγή σου σε μία νομική σχολή, μία χαμηλή βαθμολογία την επηρεάζει σίγουρα. Οι περισσότερες νομικές σχολές θεωρούν ισάξιο τον Μέσο Όρο (GPA) με την βαθμολογία σου στο LSAT, αλλά κάποιες δίνουν έμφαση σε έναν παράγοντα από τους δύο. Σε περίπτωση που το προπτυχιακό σου πρόγραμμα ή πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιαίτερα φημισμένο, η επιτροπή αξιολόγησης εισαγώφης θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην βαθμολογία σου στο LSAT. Παρόλο που ο Μ.Ο. σου και το LSAT αποτελούν τους σημαντικότερους παράγονες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άξιοι λόγου: το personal statement, οι συστατικές επιστολές, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, η εργασιακή εμπειρία, και οι εξω-πανεπιστημιακές δραστηριότητες. Μέρικες νομικές σχολές δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιούν.

Παραδείγματα βαθμολογιών LSAT

Σχολή Βαθμολογία LSAT
Harvard University 171/176 (25th/75th percentiles)
Columbia University 170/175 (25th/75th percentiles)
Cornell University 167 (median)
University of Toronto 166 (median)
University of British Columbia 164 (average)
University of Alberta 160 (average)
University of Windsor 157 (average)
Thomas M. Cooley 143 (minimum)

Υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

Ναι. Αφού κάνεις τα τρία πρώτα μέρη της εξέτασης, έχεις ένα διάλειμμα 10-15 λεπτώ (αναλόγως με τον επιτηρητή) και στη συνέχεια κάνεις τα υπόλοιπα δύο μέρη της εξέτασης και την έκθεση. Ενδιάμεσα από τις ενότητες, θα έχεις λίγα λεπτά για να πάρεις μια ανάσα και να πιεις λίγο νερό αλλά όχι αρκετό χρόνο για να σηκωθείς ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο.
Γενικώς, είναι μια επίπονη διαδικασία, Για αυτό συνιστούμε ο υποψήφιος να κάνει πρακτική σε πλήρη τεστ, με σκοπό την άρτια προετοιμασία του για την ημέρα των εξετάσεων, η οποία πάνω από όλα είναι θέμα αντοχής. Το να αισθάνεται κανείς άνετος με τις συνθήκες εξέτασης είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει για την προετοιμασία του.

Τι βαθμολογίες θα λάβω;

Η βαθμολογία του LSAT περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Ένα συνολικό σκορ από 120-180
 • Ένα “score band” με την κλίμακα των σκορ πάνω και κάτω από το δικό σου
 • Ένα εκατοστιαίο σκορ, που μετράει την επίδοση σου σχετικά με τα σκορ ενός πληθυσμού ατόμων που έχουν εξεταστεί στο LSAT

Mπορώ να ακυρώσω την βαθμολογία μου;

Έχεις 5 ημέρες μετά την εξέταση για να ακυρώσεις την βαθμολογία σου. Έαν δώσεις πάνω από μία φορά, η Νομική Υπηρεσία υπολογίζει τον μέσο όρο, κάθε ξεχωριστή βαθμολογία και κάθε ακύρωση. Οι περισσότερες σχολές, δεν θα ζητήσουν την ακύρωση στα έγγραφα σου, παρόλα αυτά θα ζήτήσουν πολλαπλά έγγραφα. Επίσης, δεν μπορείς να δώσεις LSAT πάνω από 3 φορές μέσα σε οποιαδήποτε περίοδο 2 ετών.

Που βρίσκονται τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρώπη;

 • Αυστρία
 • Αγγλία
 • Φινλανδία
 • Γαλλία
 • Γερμανία
 • Ιταλία
 • Νορβηγία
 • Ισπανία

Δείτε τα εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο εδώ

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την εξυπηρέτηση υποψηφίων πελατών;

Αυτόματο τηλεφωνικό κέντροΑπαντά γενικές ερωτήσεις.
Phone: 215.968.1001
Hours: Available at all times except 6:00 am to 8:00 am (ET) Sundays
Candidate Service Representatives
Phone: 215.968.1001 and press 0 to speak to a representative
Hours: September to February, Monday through Friday, 8:30 am to 6:00 pm (ET); March to August, Monday through Friday, 8:30 am to 4:45 pm (ET). Our busiest day is Monday; avoid delays by calling later in the week.
TDD: 215.968.1128
(Telecommunications Device for the Deaf)
Email: Complete our online form.
Mailing Address:
Law School Admission Council
662 Penn Street
Newtown PA 18940

Ποιοι είναι οι κανονισμοί των εξεταστικών κέντρων;

Οι υποψήφιοι συμφωνούν με τους κανόνες και κανονισμούς εξεταστικών κέντρων της LSAC. H LSAC σημειώνει ότι η άγνοια των συγκεκριμένων κανόνων δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία για την παραβίασή τους. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αντικείμενα που ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ εντός της αίθουσας εξέτασης:

 • Άδειες πλαστικές σακούλες Ziploc
 • Μέγιστο μέγεθος 3.79L, κάτω από την καρέκλα και πρόσβαση μόνο στο διάλειμμα
 • Η σακούλα μπορεί να περιέχει μόνο κάτι από τα παρακάτω: ταυτότητα, πορτοφόλι, κλειδιά, αναλογικό ρολόι χειρός, ιατρικά είδη ή είδη υγιεινής, ξύλινα μολύβια #2 ή HB, μαρκαδόρο υπογράμμισης, γόμες, ξύστρα, χαρτομάντηλα, και αναψυκτικό σε πλαστικη συσκευασία ή χάρτινο κουτί μέχρι 591 ml, και σνακ ΜΟΝΟ για το διάλειμμα
 • Δεν επιτρέπονται τενεκεδένια κουτάκια

Αντικείμενα που ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ πάνω στο γραφείο:

 • χαρτομάντηλα, ταυτότητα, ξύλινα μολύβια, γόμμα, ξύστρα, μαρκαδόρος υπογράμμισης, και αναλογικό ρολόι χειρός
 • ΟΧΙ ηλεκτρονικές συσκευές

Αντικέιμενα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εντός των εξεταστικών κέντρων:

 • ηλεκτρονικά χρονόμετρα οποιουδήποτε είδους
 • ψηφιακά ρολόγια, ξυπνητήρια, ρολόγια με υπολογιστή
 • κινητά
 • ηλεκτρονικοί υπολογιστές
 • αριθμομηχανές
 • φωτογραφικές ή συσκευές ηχογράφησης
 • μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής
 • βιβλία λεξικά και χαρτιά κάθε είδους
 • χάρακες
 • χαρτοφύλακες ή τσάντες κάθε τύπου
 • ωτοασπίδες
 • καπέλα, κουκούλες (εκτός καπέλου για θρησκευτική χρήση)