Αιτήσεις

Ο κάθε υποψήφιος διαθέτει μοναδικούς ακαδημαϊκούς στόχους και προσωπικές φιλοδοξίες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψιν και να τονιστούν με μία προσωπική προσέγγιση. Οι σύμβουλοι μας μπορούν να προσδιορίσουν ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για τις αιτήσεις (applications) στα προγράμματα της επιλογής σας. Δεν προσπαθούμε να σας εγκλωβίσουμε σε μια προκατασκευασμένη συμβουλευτική και πρότυπα κονσέρβες, που είναι πολύ πιθανόν να μην ικανοποιούν τις ανάγκες σας. Στο Dia Gerontoudi Prep Center, μπορούμε να σας βοηθήσουμε:

bullet-point-image-7 Να προσδιορίσετε και να προβάλλετε με τον καλύτερο τρόπο τα επαγγελματικα και ακαδημαϊκά σας προσόντα (στο CV και στο Personal Statement)
bullet-point-image-7Να διαλέξετε το καταλληλότερο για εσάς πρόγραμμα/ειδικότητα
bullet-point-image-7Να διαλέξετε ποιος θα σας συστήσει και να πάρετε αποτελεσματικές συστατικές επιστολες

Επικεφαλής Σύμβουλος Editing: Θωμάς Καλανδράνης
Μέλος ΑΙGAC (Association of Graduate Admissions Consultants)

AIGAC-Stamp-of-Excellence

Αιτήσεις/Συμβουλευτική

Basic Session

 • Βοήθεια στην επιλογή Πανεπιστημίου
 • Πλήρης παρουσίαση για την συγγραφή του Personal Statement, προσαρμοσμένο στα Πανεπιστήμια της επιλογής σας
 • Εκτενής ανάλυση για το περιεχόμενο των συστατικών επιστολών, διαφορές ανάμεσα σε ακαδημαϊκές συστατικές και συστατικές εργασίας
 • Ανάλυση Βιογραφικού (CV) και σχόλια πάνω σε παραβλέψεις ή λάθη. Καθοδήγηση για την συγγραφή ενός σωστού βιογραφικού

Πλήρες Πακέτο Editing

 • Βασική συνάντηση συμβουλευτικής
 • Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου του Personal Statement με σχόλια
 • Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του τελικού προσχεδίου του Personal Statement με σχόλια
 • Πλήρης επεξεργασία του τελικού προσχεδίου (περιεχόμενο, σύνταξη, γραμματικές και συντακτικές διορθώσεις)
 • CV edit


Η τιμή περιλαμβάνει: Καλέστε μας για περαιτέρω πληροφορίες


Πακέτο ΜΒΑ Editing

 • Ιδανικό για προγράμματα με πολλαπλά essays (π.χ. HEC, INSEAD, LBS, κλπ.)

Περιλαμβάνει:

 • Συνάντηση συμβουλευτικής για την επιλογή προγράμματος MBA
 • Αναγνώριση των μοναδικών ικανοτήτων του υποψηφίου
 • Στρατηγική για “Best Fit” μέσα σε ένα πρόγραμμα
 • Ανάπτυξη της βασικής δομής των essays
 • Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου των essays με σχόλια
 • Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του τελικού προσχεδίου των essays με σχόλια
 • Πλήρης επεξεργασία του τελικού προσχεδίου (περιεχόμενο, σύνταξη, γραμματικές και συντακτικές διορθώσεις)
 • Διόρθωση Βιογραφικού (CV)


Επιπλέον:

 • Στρατηγικός σχεδιασμός για μέχρι δύο (2) συστατικές επιστολές (έως μία σελίδα η καθεμία)
 • Ανάλυση, κριτική, και αξιολόγηση του πρώτου προσχεδίου της συστατικής με σχόλια
 • Πλήρης επεξεργασία των τελικών προσχεδίων για μέχρι δύο (2) συστατικές επιστολές (έως μία σελίδα η καθεμία)


Η τιμή περιλαμβάνει: Καλέστε μας για περαιτέρω πληροφορίες


Προετοιμασία συνέντευξης

 • Περιλαμβάνει κάποια/όλα από τα παρακάτω
 • Σχεδιασμός λίστας με πιθανές ερωτήσεις, προσαρμοσμένες στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σας
 • Ανάλυση, αξιολόγηση, και βελτιστοποίηση των προετοιμασμένων απαντήσεων
 • Εικονική συνέντευξη (στα Αγγλικά), αξιολόγηση επίδοσης

Τιμή: 60 €/ώρα


Συχνές ερωτήσεις για την προετοιμασία αιτήσεων

Tί είναι το Personal Statement/Letter of Motivation (LOM);

Είναι ο τρόπος με τον οποίον η επιτροπή αξιολόγησης (AdCom) του κάθε πανεπιστημίου μπορεί να μάθει περισσότερα για τον υποψήφιο. Είναι δηλαδή, ένα κριτήριο αξιολόγησης εκτός των βαθμών και της εργασιακής εμπειρίας που κάποιος διαθέτει. Επίσης, είναι ένα βασικός παράγοντας της αίτησης σου και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή σου στο πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Τι πληροφορίες πρέπει να συμπεριλάβω στο Personal Statement/LOM;

Η επιτροπή αξιολόγησης θέλει να διαβάσει πράγματα που δείχνουν εμφανώς τα προσόντα σου, την ικανότητα σου να συμμετέχεις ενεργά στο πρόγραμμα, και την δυνατότητα επιτυχίας στην επαγγελματική σου ζωή.

Ο Μέσος Όρος (GPA) του πτυχίου μου είναι χαμηλός, τι μπορώ να κάνω;

 • Εμφάνισε τον Μ.Ο. των δύο τελευταίων ετών
 • Εμφάνισε τον Μ.Ο. των μαθημάτων εξειδίκευσης

Πώς μπορώ να αποζημιώσω την επιτροπή για έναν χαμηλό Μ.Ο. στην αίτηση μου για μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

 • Αν είσαι υποψήφιος MBA με 2 ή περισσότερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας, επικεντρώσου περισσότερο στα επαγγελματικά, παρά στα ακαδημαϊκά σου επιτεύγματα
 • Γράψε ψηλό σκορ στο GRE/GMAT
 • Πάρε έξτρα μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο ή κάνε ένα minor σε Αγγλόφωνο ακαδημαϊκό ίδρυμα (π.χ. Deree College)
 • Απόκτησε “δυνατές” συστατικές επιστολές

Πρέπει να αναφέρω λεπτομερώς όλες τις εμπειρίες μου, είτε ακαδημαϊκές έιτε επαγγελματικές;

Το βιογραφικό σου απαντάει τα περισσότερα ερωτήματα πάνω σε αυτά. Γι’ αυτό πρέπει να δώσεις συγκεκριμένα προσωπικά παραδείγματα των πιο σημαντικών εμπειριών σου, με έναν τρόπο που να επισημαίνει τις βασικές σου δυνατότητες. Για παράδειγμα, αντί να λες πόσο επικοινωνιακός, οργανωτικός, και αρχηγικός είσαι, περιέγραψε ένα έργο όπου έγινες αρχηγός, οργάνωσες/κατένειμες τα καθήκοντα, και τέλος κατάφερες να φτάσεις σε επιτυχές αποτέλεσμα .

Πώς θα δείξω ότι θα συμβάλλω κι εγώ στο πρόγραμμα σπουδών;

Συχνά, το παρελθόν είναι ένας δέικτης του μέλλοντος. Γράψε για τη συμμετοχή σου σε διάφορες ομαδικές εργασίες (projects), μέσα κι έξω από την τάξη, τις εμπειρίες σου στη δουλειά (καλό θα ήταν να έχεις μερικές), και οποιαδήποτε συμμετοχή σε φιλανθρωπικές, κοινωνικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό να αναφέρεις την μελλοντική σου ανάμειξη σε Ομάδες (Clubs) και άλλες δραστηριότητες του πανεπιστημίου.

Δεν γράφουν όλοι τα ίδια;

Όσοι προσπαθούν να μαντέψουν τι θέλει να “ακούσει” η επιτροπή, είναι πιθανό να καταλήξουν σε μία κονσέρβα. Είσαι μοναδικός, επομένως πρέπει να γράψεις για τον εαυτό σου με μοναδικό τρόπο, και να περιγράψεις τις ιδέες σου και τα όνειρα σου. Πόλλες φορές, τα πανεπιστήμια αξιολογούν τους υποψηφίους με το αν ταιριάζουν πραγματικά στο εκάστοτε πρόγραμμα.

Πώς θα ξέρω αν ταιριάζω πραγματικά στο πρόγραμμα που διάλεξα;

Ψάξε, διάβασε, και μελέτησε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα/προγράμματα σπουδών της επιλογής σου. Μίλα με φίλους, καθηγητές, αποφοίτους, η ενεργούς φοιτητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μάθε για την φιλοσοφία του πανεπιστημίου, την καθημερινότητα του φοιτητή, τα καλά και τα όχι και τόσο καλά πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα. Χρειάζεται να κάνεις μία ακέραιη αξιολόγηση του τι είσαι και τι θέλεις, για να μπορέσεις να διαπιστώσεις αν πραγματικά ταιριάζεις στο πρόγραμμα.

Πώς μπορεί το κέντρο σας να με βοηθήσει να πάρω αυτές τις πληροφορίες;

Διατηρούμε μία τεράστια βάση δεδομένων με τους προηγούμενους μας μαθητές, που σπουδάζουν ή σπούδασαν στα μεγαλύτερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι δυνατό να σε φέρουμε σε επικοινωνία με τους αντίστοιχα επιλεγμένους με σκοπό να αποκτήσεις πληροφορίες εκ των έσω.

Δεν έχω γράψει ποτέ ένα personal statement/LOM και δεν ξέρω από που να αρχίσω ή τι να πω. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Στο κέντρο μας, διαθέτουμε την εμπειρία, την γνωσή, και τις τεχνικές για να κάτσουμε μαζί και να σε συμβουλέψουμε πάνω στο πώς να χτίσεις την δομή των statements/essays σου. Σε καθοδηγούμε για το πώς θα συμπεριλάβεις όλες τις χρήσιμες προσωπικές πληροφορίες και πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο. Τέλος, είμαστε είδικοι στο να σε βοηθήσουμε να στήσεις το τελικό σου προσχέδιο σε μία γλώσσα επαγγελματική, ελκυστική, και ενδιαφέρουσα για τον αναγνώστη.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να περιγράψω τα επαγγελματικά μου σχέδια;

Απολύτως! Τα πανεπιστήμια βασίζονται στους αποφοίτους τους για να διατηρήσουν την φήμη τους και την θέση τους στις κατατάξεις. Επομένως, ενδιαφέρονται για φιλόδοξους και μελλοντικά επιτυχημένους υποψηφίους. Επίσης, θέλουν να δουν ότι η απόφαση να πάρεις το Master’s(ή το PhD) σου είναι συνειδητή και άρρηκτα συνδεδεμένη με έναν απώτερο σκοπό, π.χ. την επαγγελματική σου επιτυχία.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω να γράφω το Personal Statement;

Το συντομότερο δυνατό! Πότε δεν είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσεις; Η διαδικασία συγγραφής ενός καλού statement απαιτεί ενδοσκόπιση, προσεκτική σκέψη για το μέλλον, και μία ομαλή μετάβαση από τις προπυχιακές στις μεταπτυχιακές σπουδές και το επαγγελματικό μέλλον. Είναι πιθανό να χρειαστούν πολλές προσπάθειες για την συγγραφή, διόρθωση, και τέλος το “γυάλισμα” του essay μέχρι να καταλήξεις στο τελικό κείμενο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ CV και resume?

Σε πρακτικούς όρους, είναι σημειολογική. Συνήθως, τα πανεπιστήμια και οι εργοδότες μπορέι να χρησιμοποιούν και τους δύο όρους εναλλακτικά. Οι Αμερικάνοι προτιμούν τον όρο“Resume”, οι Ευρωπαίοι τον όρο “CV”, και ο υπόλοιπος κόσμος και τους δύο.

Πώς μπορείτε να με βοηθήσετε με τα essays της αίτησής μου;

Συμβουλεύουμε και εκπαιδεύουμε υποψηφίους πάνω στο πώς να γράφουν δυνατά statements για πάνω από 30 χρόνια. Επίσης, είμαστε ειδικοί στο να παρέχουμε την απαραίτητη επεξεργασία και έτσι τα essays σας να είναι άρτια σε δομή και περιεχόμενο. Τέλος, φροντίζουμε να είμαστε πάντα συντονισμένοι με τις εξελίξεις και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των top πανεπιστημίων του εξωτερικού και μπορούμε να σας συμβουλέψουμε αντίστοιχα.

Είναι οι υπηρεσίες σας πολύ ακριβές;

Προσφέρουμε ποικιλία πακέτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε υποψηφίου και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο σε συμβουλευτική, όσο και σε επεξεργασία κειμένου σε ανταγωνιστικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες.